Previous Next

IMG 5445ac123594346818fde4068c7ee594 V 1280x720.jpg

Ženski kuglaški klub “Porto” ove godine slavi desetogodišnjicu postojanja i rada. Klub je jedan od inicijatora stvaranja “Balkanskog kupa” i do sada je učestvovao na mnogobrojnim turnirima u Mostaru, Senti, Segedinu, Banja Luci, Beogradu, Tesliću, Apatinu i Novom Sadu.

Povodom jubileja, ŽKK.”Porto” organizovao je prvi međunarodni ženski kuglaški turnir u Tivtu 31.08.2023. u SC.”Župa” i svečanu večeru za aktere turnira i specijalne goste 01.09.2023. u PC. “Vukšić.”

Turnir je otvorio predsednik Skupštine Opštine Tivat – g. Miljan Marković, bacivši simbolično jednu kuglu. Na turniru su nastupile ekipe i pojedinci iz sledećih gradova:Kikinda, Beograd, Novi Sad, Gornji Milanovac i Tivat.Ekipno najuspešnija bila je ekipa ŽKK.”Singidunum” iz Beograda, drugoplasirana ekipa ŽKK.”Kika 0230” iz Kikinde, a trećeplasirana naša ekipa ŽKK.”Porto” iz Tivta. Pojedinačno najuspešnije kuglašice bile su: prvoplasirana – Milica Antić članica ŽKK.”Singidunuma” iz Beograd, drugoplasirana – Marijana Francuski članica ŽKK.”Kika 0230” iz Kikinde i trećeplasirana – Gordana Rusić članica ŽKK.”Radnički” iz Novog Sada.

Na svečanoj večeri prisustvovale su sve učesnice turnira i specijalni gosti. Zvanice je pozdravio predsednik i trener ŽKK.”Porto” – Stanko Ivanović i zajedno sa sekretarkom za Društvene delatnosti -Oliverom Mišković, uručio pehare najuspešnijim ekipama, medalje najuspešnijim pojedincima, a nakon toga plakete i zahvalnice osnivačicama kluba i najzaslužnijim članovima. Zahvalnice su uručene i svima onima, koji su na razne načine, sve ove godine pomagali rad kluba, a to su: Opština Tivat, SC.” Župa”, Radio Tivat, kompanija “Porto Montenegro” i pojedinci: Zora Krstović, Ružica Hajder, Dejvid Margason, Danilo Kalezić i Ivica Mančić.

Ovim događajem zaokružen je desetogodišnji cikluc stvaranja i uspešnog rada tivatskog ženskog kuglaškog kluba” Porto”, saopstili su organizatori.

Izvor: radiotivat.com

O nama

Projekat koji ima za cilj promociju kuglaškog sporta.