Apatin domaćin 34. Svetskog kupa u kuglanju

WM Logo WNBA nbc

Apatin će biti domaćin 34. Svetskog kupa u kuglanju koji će biti održan od 3. do 7. oktobra 2023. godine na kuglani “Banje Junaković”. Na ovom prestižnom takmičenju čija organizacija je poverena Kulaškom klubu “Apatin” će učestvovati ukupno 24 ekipe iz 13 zemalja, od kojih je 11 ženskih i 13 muških. Đerđe Jovanić iz KK “Apatin” je rekao da će svečano otvaranje manifestacije biti upriličeno u centru Apatina i pozvao građane da uveličaju ovaj događaj.

Svetski kup u kuglanju je isto što i Liga šampiona u fudbalu, jer učestvuju ekipe koje su prvaci svojih država. Samim tim, na ovom takmičenju učestvuju svi najbolji svetski kuglaši pa je ovo prilika da ih naši sugrađani vide uživo dok igraju, ali i tokom defilea koji će biti organizovan u sklopu svečanog otvaranja manifestacije. Ovom prilikom pozivam sve Apatince i stanovnike okolnih mesta da u utorak, 3. oktobra od 20 časova dođu na Trg “Nila Tesla” i svojim prisustvom uveličaju ceremoniju svečanog otvaranja ovog takmičenja. U slučaju lošeg vremena događaj će biti održan u apatinskoj sportskoj hali. Želim da se zahvalim Opštini Apatin, Sportskom savezu naše opštine, Ministarstvu omladine i sporta republike Srbije i Pokrajini na pomoći u organizaciji ovog sportskog događaja, naglasio je Jovanić.

Kada je u pitanju takmičenje, kvalifikacije na kuglani “Banje Junaković” će biti igrane 4. i 5. oktobra, dok su polufinalni dueli zakazani za 6. oktobar. Poslednjeg dana takmičenja, 07. oktobra takmičarski program će početi u 9 časova utakmicama za treće mesto, dok su finalni mečevi na programu od 13 časova. Ceremonija svečanog zatvaranja 34. Svetskog kupa u kuglanju zakazana je za 17 časaova.

Raspored utakmica možete videti ovde.

Izvor: radiodunav.com

O nama

Projekat koji ima za cilj promociju kuglaškog sporta.