Previous Next

PAKRAC - Luka Bolanča, igrač Kuglačkog kluba „Zaprešić“ u muškoj i Valentina Gal, članica ŽKK „Mlaka“ iz Rijeke u ženskoj kategoriji, pobjednici su finala vrlo jakog, međunarodnog, kuglačkog turnira Pakrac Open 2023. koje je u organizaciji Kuglačkog kluba Pakrac Papuk odigrano 24. lipnja u Gradskoj kuglani u Pakracu.

U kvalifikacijskom dijelu turnira koji je trajao tijekom lipnja kuglalo je 130 kuglačica i kuglača iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije i Bosne i Hercegovine, a nakon više od 350 nastupa, veliko finale je izborilo 16 najboljih u muškoj i 8 u ženskoj kategoriji.

O kvaliteti turnira dovoljno govori podatak da je za ulazak u muško finale bilo potrebno srušiti više od 600 čunjeva što se u Pakracu nikada do sada nije dogodilo.

Ramić novi rekorder kuglane

U muškoj kategoriji najbolji rezultat kvalifikacija postigao je domaći igrač Jasmin Ramić, ujedno i tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca koja je bila suorganizator. Ramić je srušio čak 673 čunja čime je za 3 čunja popravio dotadašnji rekord kuglane.

- Odlično radimo i treniramo u klubu, imamo pozitivnu energiju i mislim da je ovaj

Previous Next

U Gradišci je od 01.04.2023. do 13.05.2023. održan međunarodni turnir Gradiška Cup 2023.

Na turniru je učestvovalo 245 učestnika i zabeleženo je 789 nastupa. Kuglana Gradiska

U konkurenciji rekreativaca, najbolji rezultat je ostvario Rapić Dragan sa oborenih 525 čunjeva. Drugo mesto je pripalo Kecman Zoranu a treće Kulaš Milanu. 

U konkurenciji dama, najbolji rezultat je ostvarila  Strelec Brigitte iz Slovenije rezultatom 626 oborenih čunjeva. 

Drugo mesto je pripalo Sedlar Klari, a treće Kovačević Maji. Sve tri takmičarke su imale rezultate preko 600. 

U konkurenciji seniora, posle velike borbe, prvo mesto je pripalo Branku Manevu članu Zaprešića sa rezultatom 668 oborenih čunjeva. 

Drugo mesto je osvojio Igor Kovačić sa 666 oborenih čunjeva. Treće mesto su podelili Vlakevski Bojan i Vilmoš Zavarko. 

Turnir je zabeležio rekordnu posetu. Snimak finala može da se pogleda na Youtube kanalu. 

Pobednici Bačka Opena 2023 690x450

Foto: KK Bačka Novi Sad

U aprilu je odigrano šesto izdanje kuglaškog međunarodnog turnira Bačka Open 2023, finale je održano 30. aprila a u njemu je učestvovalo 12 takmičara, od kojih su 11 svoje učešće izborili preko kvalifikacija uz prošlogodišnjeg prvaka, Vekić Gorana. Na ovogodišnjem Bačka Opena ukupno je bilo 376 nastupa u konkurenciji muškaraca, žena i rekreativaca.

Prvoplasirani igrač u kvalifikacijama bio je Kovačić Igor, standardni reprezentativac Srbije i član trenutno najbolje kuglaške ekipe Rot-Weissezauzeo sa neverovatnih 643 oborena čunja, a pratio ga saigrač iz reprezentacije i član KK Zadra, dvostruki šampion pomenutog turnira, Vlajkov Radovan sa 612 čunja i Todorović Nemanja sa izvanrednih 611 čunjeva, čime je oborio svoj lični rekord na Spensu.

U finalu i ove godine bila je viđena velika borba u kojoj je pitanje pobednika odlučilo svega 4 čunja a uspešniji je bio Kovačić Igor sa 610, čunjeva i tako je posle bronzane medalje iz 2018. godine u svoju koleciju dodao i zlatnu medalju. Posle dve titule Vlajkov je osvojio srebrnu medalju te su tako prva dva mesta ostala ista kao u kvalifikacijama. Na trećem mestu sa 595 čunjeva, odnosno 11 manje od svog sugrađana, Simonović dolazi do bronzane medalje.

Dosadašnji osvajači Bačka Opena uz Simonovića su još: Vlajkov Radovan (2018. i 2020.), Lončarević Adrijan (2019.), Vekić Goran (2022.) i Kovačić Igor (2023).

Kod žena, titulu je osvojila Kormanjoš Dijana, reprezentativka Srbije i članica KK Alimente sa rezultatom od 574 čunja, srebro je pripalo prošlogodišnjoj osvajačici, Živanović Višnji iz Radničkog sa 573 čunja a bronzana medalja Frenc Ljiljani, igračici Kristala iz Zrenjanina sa 555 čunjeva.

Izvor: KK Vojvodina Novi Sad

O nama

Projekat koji ima za cilj promociju kuglaškog sporta.